Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Oейзис“ се събират отново?

Британският „Мирър“ твърди, че братята Галахър са постигнали споразумение

Бритпоп бандата се разпадна през 2009 г. - „Oейзис“ се събират отново?

Бритпоп бандата се разпадна през 2009 г.

Британската музикална сцена може би е на прага на подновяването на бритпоп войната от 90-те години на миналия век, след като се появиха слухове, че „Оейзис“ планират да се съберат отново. Според британския „Мирър“ Ноел и Лиъм Галахър са постигнали „джентълменско споразумение“ бандата да се възроди, след като се разпадна през 2009 г. Тогава Ноел напусна след серия от публични скандали. Новината обаче засега не се потвърждава – според говорител на Ноел Галахър обединение категорично няма да има.

Слуховете за възраждане на “Oейзис“, създадена през 1991 г. в Манчестър, се появиха, след като явно двамата братя Галахър са провели „мирни преговори“ след години тежка вражда. Лиъм наскоро публикува своя снимка с билет за един от соловите концерти на Ноел с надпис: „да ги оставим в семейството“.

Според „Мирър“ двамата, които в момента имат отделни музикални кариери със спорен успех след разпадането на „Oейзис“, сега планират завръщане. Вестникът цитира източник, близък до манчестърските братя: „Преговорите са в начална фаза, но Ноел и Лиъм отново са в добри отношения и са готови да продължат напред. Нищо не е подписано, но това между тях може да се нарече джентълменско споразумение“.

Новините за „Oейзис“ идват на фона на предстоящото издаване на първия нов албум на Blur от 2003 година насам – The Magic Whip, този месец. Двете банди са известни със съперничеството си от 90-те години.

Преди няколко месеца Ноел Галахър, смятан за по-успешния от двамата солови изпълнители, заяви публично, че ако групата се реформира, ще бъде „само заради парите“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg