POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Оби-Уан – звезда на следващата история от света на „Междузвездни войни“

Юън Макгрегър: Готов съм за ролята, но още никой не ми се е обадил

Юън Макгрегър вече игра младия Оби-Уан, сега може да изиграе и стария.   - Оби-Уан – звезда на следващата история от света на „Междузвездни войни“

Юън Макгрегър вече игра младия Оби-Уан, сега може да изиграе и стария.

Броени дни преди премиерата на „Соло“ вече с пълна пара се завъртяха слухове и предположения за какво ще бъде по-следващия филм „от света на Междузведни войни“. Според сайта TMZ главният герой в нея ще бъде Оби-Уан Кеноби, но това няма да е оригинална история, съвсем не. Става дума за събития, които се случват между „Епизод III“ и “Епизод IV: Нова надежда“.

Според новоиздаден продуктов бюлетин, който бил получен в редакцията на сайта – следващото нахлуване на Дисни в междузвездната вселена се появявало като „Оби-Уан: История от света на „Междузвездни войни“, с работно заглавие „Joshua Tree“. „Завръщането на джедаите“ също използваше кодово име – „Blue Harvest“.  Ето какво пишело в приложения синопсис на бъдещия филм:

„Оби-Уан живее на Татуин като неуловим отшелник и тайно следи развитието на малкия Люк Скайуокър, когото е предал на чичо му Оуен. Напрежението между местните фермери и племето на пясъчните хора – оглавявано от безмилостен военоначалник – расте, и в крайна сметка се налага Оби да се разкрие като джедай и неумолим воин.“

Бюлетинът сочи като режисьор Стивън Долдри (който от три години насам не е режисирал друго, освен няколко епизода от „Короната“) – за него се говореше, че е в преговори за филма и сега изглежда вече е ангажиран. Снимките в Лондон ще бъдат в добре познатото студио на „Междузвездни войни“, наскоро използвано за „Последните джедаи“. Стартът на снимачния период е предвиден за следващата пролет.

От своя страна фенове отправят онлайн призиви към Юън Макгрегър да повтори ролята си на (тогава младия, сега по-стария) Оби – и в началото на януари на пресконференцията на „Златните глобуси“ той коментира, че харесва тази идея, но все още никой от „Лукасфилм“ не му се е обадил.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС