POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Обично от Кольо Карамфилов

Изложба показва над 100 рисунки и скици на художника – които той е подарявал на приятелите си през годините

„Кольо Карамфилов: Обично“ се открива на 13 април в Червената точка в София. - Обично от Кольо Карамфилов

„Кольо Карамфилов: Обично“ се открива на 13 април в Червената точка в София.

В неговите картини виждаме любовта. И в живота Кольо Карамфилов винаги бе заобиколен от приятели и обичан от толкова много хора. Но беше и щедър. И почти няма негов близък, който през годините да не е получавал от него рисунки, графични идеи, набързо нахвърляни скици – импулсивни подаръци, които Кольо прави върху салфетка, амбалажна хартия, случайно откъснат лист. Сега над 100 от тези толкова интимни рисунки ще бъдат показани в обща изложба. „Кольо Карамфилов: Обично“ се открива на 13 април в Червената точка в София.

В експозицията са събрани спомените от художника на петнайсет от близките му приятели – от техните работни срещи, приятелски вечери, ведри и мъдри разговори. Мимолетните идеи на вечния Кольо се показват на едно място благодарение на Стефан Божков, Елин Рахнев и Николай Неделчев, инициаторите на събитието.

Една от рисунките на Кольо К.

Една от рисунките на Кольо К.

Сред приятелите на Кольо, които ще споделят подаръците си с публиката на София, са Валери Чакалов, Гроздан Илков, Доротея Михова, Елена Йончева, Емил Масларски, Красимир Добрев, Пламен Тодоров, Росица Иванова, Росица Обрешкова, Румен Леонидов, Слави Ангелов, Станимир Видев, Тита Димова и още.

Вижте още: ПОСМЪРТНО КОЛЬО К. СТЪПИ В НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ

На изложбата ще бъде представен и каталог с творби от Кольо Карамфилов, показани през 2014 година в Софийска градска галерия. Негови рядко показвани скулптури от бронз ще допълнят усещането за величината на таланта му.

Изложбата в галерия Червената точка ще продължи само десет дни – от 13-ти до 23-ти април включително.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90