Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Обикновени няма

Снимка: Румен Добрев - Обикновени няма

Снимка: Румен Добрев

Мразя словосъчетанието „обикновени хора“, такива просто няма – всяка човешка история, разказана достатъчно добре, става за Нобелова награда.

Откакто започнаха да излизат партийните кандидати за президент, се разбра защо толкова се бавиха – за да може името да замени разказа за кандитата и разказа на кандидата.

На България й трябва президент-разказвач, достатъчно добър, за да мине през псевдогероиката на миналото и псевдореализма на настоящето и от парчетата илюзии, подлости и интереси да сглоби история. Която да не противоречи на човешките и да не обслужва политическите истории.

Ако ме питате има ли такъв, не знам. Но мисля, че от генерал е по-добре писател, от политик е по-добре политолог, от стар е по-добре млад, от патриот е по-добре ерудит, от някого, когото необикновените търсят между себе си, е по-добре да е някой обикновен.

Защото, пак да кажа, обикновени няма.


Бел. ред. – коментарът е от профила на автора във Фейсбук.

Всичко от Георги Лозанов в „Площад Славейков“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах