Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Облекчение за културата – не повече от 250 зрители, през една седалка

Проф. Мутафчийски, шеф на Кризисния щаб: Да се спрат излишните ходения наляво и надясно

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Облекчение за културата – не повече от 250 зрители, през една седалка

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Забраната за посещения на културни събития на закрито отпада, съобщи на извънредна пресконференция проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса. Масовите прояви са позволени при събиране на не повече от 250 души на едно място, ако е наличен поне един метър разстояние между тях.

В театралните и киносалоните зрителите трябва да са на поне една седалка разстояние. След всяко представление или прожекция трябва да се провежда дезинфекция и залите да се проветряват.

Според проф. Мутафчийски това означава намаляване на броя на представленията и прожекциите.

Забраната за събиране на повече от 250 души и разстоянието от 1 метър между хората важи и за заведенията. Те трябва да провеждат и трикратна дезинфекция на помещенията, където се събират хора.

Препоръчва се спортните мероприятия да се провеждат без публика, ако не могат да бъдат прекратени.

„Да спрем излишните ходения наляво и надясно“, призова шефът на кризисния щаб.

Ученическата ваканция ще се решава от всяка област поотделно. В Плевен и Габрово е до второ нареждане. Задължителна ваканция ще има само в учебни заведения, където има установени заразени учители или ученици.
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви в личния си профил във Фейсбук, че за столицата ваканцията е удължена до 15 март заради вируса от щам Б.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах