VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Обратното броене започна: 127 дни до „Игра на тронове 7“

Символите на големите домове рухват в пепел (видео)

„Само една война има значение. Голямата война. И тя е тук“, казва Джон Сняг в тийзър на Сезон 7. - Обратното броене започна: 127 дни до „Игра на тронове 7“

„Само една война има значение. Голямата война. И тя е тук“, казва Джон Сняг в тийзър на Сезон 7.

Първият постер за новият сезон „Игра на тронове“ се появи на 8 март – дим, пламъци, 4 букви и 1 цифра – GOTS7, плюс логото на HBO. Това не беше осмомартенски поздрав, въпреки че в сериала са някои от най-силните женски образи в историята на телевизията. Чакането на датата за седмия сезон най-сетне свърши. Феновете ще трябва внимателно да планират летните си отпуски, защото началото на новия сезон е на 16 юли, 2017 г. Този път, за съжаление, епизодите няма да са десет, а по-малко – само седем. 

Досега на всички въпроси относно датата на завръщането на сериала от HBO отговаряха „през лятото“. Стартът на сезона бе изместен с няколко месеца напред от обичайния си дебют през април по причини, свързани с удържения производствен период. Така на феновете им се наложи да чакат по-дълго от обикновено, но сега поне знаят точно колко и обратното броене може да започне – остават точно 127 дни.

Новината бе съобщено по доста интересен начин – със събитие на живо във Фейсбук. Феновете трябваше да чакат повече от час разтопяването на един леден блок, за да научат датата. Междувременно бе публикуван и нов тийзър, в който виждаме как символите на големите домове рухват в пепел. Въпреки че видеото не предлага пресни кадри от предстоящия сезон, в него е включен откъс от диалог, в който чуваме Джон Сняг:

„Само една война има значение. Голямата война. И тя е тук“.

(Да, звучи познато, той е говорил и преди в същия дух, но не точно с тези думи.)

В края на миналия сезон драконите на Денерис (Емилия Кларк) и огромната й армия най-накрая излязоха на пътя към Вестерос, където Церсей (Лина Хийди) стана кралица след смъртта на децата си. Армията на Нощния крал (Владимир Фърдик в Сезон 6) се насочва на юг и битката изглежда неизбежна.

Все още не знаем какво точно се задава, но Мейси Уилямс, която играе Аря Старк, написа в Туитър в края на миналата година:

„Току-що прочетох Сезон 7 и тази път наистина става СТРАШНО. Гответе се за… Не, забравете – всъщност нищо не може да ви подготви за това…“.

Седемте епизода на новия сезон са заснети за същото време (около пет месеца), за което обикновено се снимат 10 епизода. С други думи: очакваме епичен сезон.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg