Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Общината: Не пейки, а монолити за сядане са поръчани за по 10 хил. лв.

Сключените договори са под защитените пределни цени, казват от столичното кметство

Монолитите с места за сядане на цена 10 218,60 лв. бройката. Визуализация: Столична община - Общината: Не пейки, а монолити за сядане са поръчани за по 10 хил. лв.

Монолитите с места за сядане на цена 10 218,60 лв. бройката. Визуализация: Столична община

Категорично не отговаря на истината твърдението, че цената на градска пейка в Зона 4 (около „Александър Невски“, с изпълнител „ПСТ Груп“ ЕАД) е 10 000 лв., заявяват от Столична община в съобщение до медиите по повод публикация във в. „Сега“. Поръчаните градски мебели представляват „монолитни каменни елементи с пейки“, 11 броя, на единична цена 10 218,60 лв.

Вижте още: СТОЛИЧНА ОБЩИНА ПЛАЩА 10 ХИЛ. ЛВ. ЗА ПЕЙКА

„Те представляват големи елементи от лят камък, които се изливат на място и върху тях се монтират дървени пейки – обясняват от Общината. – По проект те са предвидени в зоната на „Ал. Невски“ и Военния клуб, където СМР все още не е стартирало и не могат да бъдат видяни на място.“

Визуализация: Столична община

От Общината потвърждават, че по-обикновените пейки, поставени след ремонта, са на цени 848 лв. за брой – поръчани са общо 50. Но в цената влизала не само стойността на артикула, а също доставката и монтажа му.

„Сравняването с цени от мострени каталози не е коректно, защото в тях не се включват нито доставка, нито монтажа им“, посочват от Столична община.

В съобщението се казва още, че „категорично не отговаря на истината твърдението в материала [на в. „Сега“], че ценовото предложение на изпълнителя в Зона 2 – „Джи Пи Груп“ АД – не е публикувано. В профил на купувача на страницата на Столична община е публикувана цялата документация по обществената поръчка, договорът с изпълнителя, в това число и сертификатите, техническото и ценово предложение“:

„Именно по тях преди няколко месеца бяха направени серия от журналистически материали и да се твърди, че те са „скрити“ е манипулация, която категорично не отговаря на истината“.

От Общината припомнят, че „проектите за основен ремонт на Зона 2 и Зона 4 в централна градска част на София се финансират с безвъзмездни европейски средства по ОП „Региони в растеж“. На етап кандидатстване и защита на проектите Столична община е представила обобщена количествено стойностна сметка и за двете зони. Сключените договори и за двете зони са под защитените пределни цени“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90