Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Общината: Не пейки, а монолити за сядане са поръчани за по 10 хил. лв.

Сключените договори са под защитените пределни цени, казват от столичното кметство

Монолитите с места за сядане на цена 10 218,60 лв. бройката. Визуализация: Столична община - Общината: Не пейки, а монолити за сядане са поръчани за по 10 хил. лв.

Монолитите с места за сядане на цена 10 218,60 лв. бройката. Визуализация: Столична община

Категорично не отговаря на истината твърдението, че цената на градска пейка в Зона 4 (около „Александър Невски“, с изпълнител „ПСТ Груп“ ЕАД) е 10 000 лв., заявяват от Столична община в съобщение до медиите по повод публикация във в. „Сега“. Поръчаните градски мебели представляват „монолитни каменни елементи с пейки“, 11 броя, на единична цена 10 218,60 лв.

Вижте още: СТОЛИЧНА ОБЩИНА ПЛАЩА 10 ХИЛ. ЛВ. ЗА ПЕЙКА

„Те представляват големи елементи от лят камък, които се изливат на място и върху тях се монтират дървени пейки – обясняват от Общината. – По проект те са предвидени в зоната на „Ал. Невски“ и Военния клуб, където СМР все още не е стартирало и не могат да бъдат видяни на място.“

Визуализация: Столична община

От Общината потвърждават, че по-обикновените пейки, поставени след ремонта, са на цени 848 лв. за брой – поръчани са общо 50. Но в цената влизала не само стойността на артикула, а също доставката и монтажа му.

Четенето е безопасно за вашето здраве

„Сравняването с цени от мострени каталози не е коректно, защото в тях не се включват нито доставка, нито монтажа им“, посочват от Столична община.

В съобщението се казва още, че „категорично не отговаря на истината твърдението в материала [на в. „Сега“], че ценовото предложение на изпълнителя в Зона 2 – „Джи Пи Груп“ АД – не е публикувано. В профил на купувача на страницата на Столична община е публикувана цялата документация по обществената поръчка, договорът с изпълнителя, в това число и сертификатите, техническото и ценово предложение“:

„Именно по тях преди няколко месеца бяха направени серия от журналистически материали и да се твърди, че те са „скрити“ е манипулация, която категорично не отговаря на истината“.

От Общината припомнят, че „проектите за основен ремонт на Зона 2 и Зона 4 в централна градска част на София се финансират с безвъзмездни европейски средства по ОП „Региони в растеж“. На етап кандидатстване и защита на проектите Столична община е представила обобщена количествено стойностна сметка и за двете зони. Сключените договори и за двете зони са под защитените пределни цени“.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg