Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Обява за 2 работни места на изоставен остров привлече 24 хил. кандидати

Служителите ще живеят там от април до октомври без електричество или топла вода

Изглед от ирландския остров Грейт Бласкет. Снимка: Лесли Кехоу/Би Би Си - Обява за 2 работни места на изоставен остров привлече 24 хил. кандидати

Изглед от ирландския остров Грейт Бласкет. Снимка: Лесли Кехоу/Би Би Си

Над 24 500 кандидатури са получени за обявени две свободни работни места на отдалечения и необитаван ирландски остров Грейт Бласкет. Алис Хейс и Били О’Конър публикуват обявата преди десет дни – търсят двама приятели или двойка, които да се грижат за кафенето на острова и трите хижи за гости между април и октомври 2020 г.

За този период от време двамата няма да разполагат с електричество или топла вода и ще са единствените жители на големия близо 5 кв. км остров, отбелязва британският „Телеграф“. Сушата се намира на 2 км.

Притеснени, че никой няма да иска подобно работно място, Хейс и О’Конър остават учудени от молбите, които заваляват след обявата. Желаещите са от цял свят – от Иран, Аржентина, Финландия, Мексико…

Вероятно хората просто искат да се откъснат от бързината на ежедневието“, коментират те.

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

Миналогодишните служители на острова били млада ирландска двойка, която оставила работата си в града, за да прекара лятото на острова.

Не мисля, че бяхме готови да напуснем острова, той се превърна в значителна част от нашия живот и силно ни промени – споделят Лесли Кехоу и Гордън Бонд пред ирландското издание на „Мирър“. – Мисля, че животът там ни показа какво харесваме и какво не. Този живот ни подхожда.“

Остров Грейт Бласкет е изоставен през 1954 г. след постепенен спад в бройката на постоянните му жители и заради опасения, че при лоши климатични условия е недостъпен за спешна помощ, пожарна и т.н.

Трите хижи на острова имат капацитет от 31 души. Дотам се стига с ферибот.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах