Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Обява за 2 работни места на изоставен остров привлече 24 хил. кандидати

Служителите ще живеят там от април до октомври без електричество или топла вода

Изглед от ирландския остров Грейт Бласкет. Снимка: Лесли Кехоу/Би Би Си - Обява за 2 работни места на изоставен остров привлече 24 хил. кандидати

Изглед от ирландския остров Грейт Бласкет. Снимка: Лесли Кехоу/Би Би Си

Над 24 500 кандидатури са получени за обявени две свободни работни места на отдалечения и необитаван ирландски остров Грейт Бласкет. Алис Хейс и Били О’Конър публикуват обявата преди десет дни – търсят двама приятели или двойка, които да се грижат за кафенето на острова и трите хижи за гости между април и октомври 2020 г.

За този период от време двамата няма да разполагат с електричество или топла вода и ще са единствените жители на големия близо 5 кв. км остров, отбелязва британският „Телеграф“. Сушата се намира на 2 км.

Притеснени, че никой няма да иска подобно работно място, Хейс и О’Конър остават учудени от молбите, които заваляват след обявата. Желаещите са от цял свят – от Иран, Аржентина, Финландия, Мексико…

Вероятно хората просто искат да се откъснат от бързината на ежедневието“, коментират те.

Миналогодишните служители на острова били млада ирландска двойка, която оставила работата си в града, за да прекара лятото на острова.

Не мисля, че бяхме готови да напуснем острова, той се превърна в значителна част от нашия живот и силно ни промени – споделят Лесли Кехоу и Гордън Бонд пред ирландското издание на „Мирър“. – Мисля, че животът там ни показа какво харесваме и какво не. Този живот ни подхожда.“

Остров Грейт Бласкет е изоставен през 1954 г. след постепенен спад в бройката на постоянните му жители и заради опасения, че при лоши климатични условия е недостъпен за спешна помощ, пожарна и т.н.

Трите хижи на острова имат капацитет от 31 души. Дотам се стига с ферибот.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90