Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Определиха датите за Пролетния базар на книгата 2020

Създаден е нов механизъм за докладване на нарушения на авторското право

Мнозина читатели си спомнят с носталгия 2018-а, когато пролетният пазар на книгата се проведе на открито пред НДК. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Определиха датите за Пролетния базар на книгата 2020

Мнозина читатели си спомнят с носталгия 2018-а, когато пролетният пазар на книгата се проведе на открито пред НДК. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Станалият вече традиционен Пролетен базар на книгата ще се проведе в НДК от 19 до 24 май, научи „Площад Славейков“. Изложението ще се проведе на закрито, а не в откритите площи пред Двореца на културата.

Управителният съвет на Асоциация „Българска книга“ е приел механизъм за докладване на нарушения на авторското право. Членовете на АБК ще могат да я информират за всеки случай на нарушение, а организацията ще има ангажимент да влезе в писмен контакт с нарушителя и като втора стъпка ще сигнализира компетентните институции. Сигналите ще бъдат приемани на специално създаден електронен адрес: piracy@abk.bg. Те ще бъдат периодично обобщавани и анализирани с цел предлагане на законодателни и други мерки за по-добра защита на правата на автори и издатели.

Вижте още: ВЛАДКО МУРДАРОВ СЕ ОТКАЗА ДА ОБОРИ ТВЪРДЕНИЯТА, ЧЕ Е ПЛАГИАТ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg