Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Обявиха конкурс за нов директор на БНР

След оставката на Андон Балтаков от миналата седмица

Сградата на Българското национално радио на столичния бул. „Драган Цанков“ № 4. Снимка: БНР - Обявиха конкурс за нов директор на БНР

Сградата на Българското национално радио на столичния бул. „Драган Цанков“ № 4. Снимка: БНР

СЕМ даде начало на процедурата за избор на нов генерален директор на Българското национално радио, след като миналата седмица Андон Балтаков подаде оставка. Името му ще стане ясно на 27 октомври. Крайният срок за подаване на документи изтича на 16 септември в 17 ч., съобщават от БНР.

До избора на нов ръководител на Радиото се стигна, след като Андон Балтаков подаде оставка, приета от СЕМ на 4 август. В писмо до служителите на обществената медия Балтаков посочи „дълбоко лично причини“, но по-късно разказа в интервю, че чувства сигурността си заплашена в страната и спомена за „опити за саботаж“.

Временен директор на БНР е юристът Милен Митев.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Български Лев

ДС