VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Обявиха конкурса за Венецианското биенале

Проекти може да бъдат подавани до 29 декември 2018 г.

Управлението на Венецианското арт биенале е разположено в Палацо Джустиниан от XV век, където са и част от експозиционните площи. Снимка: „Фондация Биенале“ - Обявиха конкурса за Венецианското биенале

Управлението на Венецианското арт биенале е разположено в Палацо Джустиниан от XV век, където са и част от експозиционните площи. Снимка: „Фондация Биенале“

Министерството на културата обяви конкурс за участници в предстоящото издание на Венецианското арт биенале. Кандидатите трябва да представят кураторски проекти до 29 декември 2018 г. в деловодството на министерството.

България ще участва в 58-ото издание на Биеналето във Венеция, което ще се проведе от 11 май до 24 ноември 2019 г. За нашите артисти са наети около 260 кв. м на третия етаж във все още неуточнена сграда на Канале Гранде. Според схемата е възможно да бъдем в прочутия палацо Джустиниан, основната сграда на Биеналето, или в съседния музей Ка Резонико.

Бюджетът, който българската държава отделя за нашето участие, е 500 хил. лв.

В условието на конкурса се посочва, че максималният размер на допустимото финансиране за дейности и услуги, свързани с реализация на проект на кандидатите, е 50 хил. лв. Могат да участват физически лица, самостоятелно или в екип. Допуска се кандидатстване само с едно проектно предложение.

Америка за България

Кандидатурите ще бъдат оценявани от жури, назначено от министъра на културата. Резултатите ще бъдат обявени на онлайн страницата на Министерство на културата в 3-дневен срок след приключването на конкурса.

От Биеналето изискват да им бъде посочен комисионер от България, с когото организаторите да комуникират. Все още не е избран човек за поста.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg