Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Обявиха конкурса за Венецианското биенале

Проекти може да бъдат подавани до 29 декември 2018 г.

Управлението на Венецианското арт биенале е разположено в Палацо Джустиниан от XV век, където са и част от експозиционните площи. Снимка: „Фондация Биенале“ - Обявиха конкурса за Венецианското биенале

Управлението на Венецианското арт биенале е разположено в Палацо Джустиниан от XV век, където са и част от експозиционните площи. Снимка: „Фондация Биенале“

Министерството на културата обяви конкурс за участници в предстоящото издание на Венецианското арт биенале. Кандидатите трябва да представят кураторски проекти до 29 декември 2018 г. в деловодството на министерството.

България ще участва в 58-ото издание на Биеналето във Венеция, което ще се проведе от 11 май до 24 ноември 2019 г. За нашите артисти са наети около 260 кв. м на третия етаж във все още неуточнена сграда на Канале Гранде. Според схемата е възможно да бъдем в прочутия палацо Джустиниан, основната сграда на Биеналето, или в съседния музей Ка Резонико.

Бюджетът, който българската държава отделя за нашето участие, е 500 хил. лв.

В условието на конкурса се посочва, че максималният размер на допустимото финансиране за дейности и услуги, свързани с реализация на проект на кандидатите, е 50 хил. лв. Могат да участват физически лица, самостоятелно или в екип. Допуска се кандидатстване само с едно проектно предложение.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от жури, назначено от министъра на културата. Резултатите ще бъдат обявени на онлайн страницата на Министерство на културата в 3-дневен срок след приключването на конкурса.

От Биеналето изискват да им бъде посочен комисионер от България, с когото организаторите да комуникират. Все още не е избран човек за поста.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg