Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Обявяват лъвовете в книгоиздаването

Наградите на Асоциация „Българска книга“ стават известни в петък вечер

Годишните награди за цялостен проект „Златен лъв“ на АБК ще бъдат обявени в 20 ч. на Сцена 3 в НДК. - Обявяват лъвовете в книгоиздаването

Годишните награди за цялостен проект „Златен лъв“ на АБК ще бъдат обявени в 20 ч. на Сцена 3 в НДК.

„Акулите“ в българското книгоиздаване са всеизвестни, а позицията им не подлежи на субективна преценка – тя е извоювана. Друга е работата с „лъвовете“ в книжното царство, те се определят от Асоциация „Българска книга“, организатори на Коледния панаир, създал приятна суматоха в НДК тази седмица.

След броени часове ще бъдат обявени Годишните награди за цялостен проект „Златен лъв“ на АБК. Ще ги научим в 20 ч. на Сцена 3 в Двореца. Отличията са в две категории: за най-добър издателски проект и за издателски проект с най-голяма обществена значимост, произвел широк медиен интерес.

Носителят на „Златен лъв“ за издателски проект се определя след номинации на самите издателства и в крайна сметка от жури, съставено от специалисти в книжния сектор. В състава му тази година са проф. Кирил Гогов, проф. Виктор Паунов, проф. Валери Стефанов, Младен Влашки, Рада Шарланджиева, Федя Филкова, Мариян Кенаров и Стойко Василев.

Ето измежду кои пет издания ще бъде определен победителят:

„Стълп от прах – Борис Христов“, изд. „Рива“

„Сърцето ти нося (в сърцето си го нося)“ от Е.Е. Къмингс, изд. „Жанет 45“

„Сватби на животни и неща“ на Рая и Георги Господинови, изд. „Жанет 45“

„Албум „Йосиф Питер“, изд. „Труд“

„Българският буквар. 200 години в първи клас“, изд. „Просвета“

Наградата във втората категория ще бъде посочена от жури в състав: Аглика Георгиева, Андрей Захариев, Георги Ангелов, Гриша Атанасов, Дарина Анастасова, Евгения Гигова, Пепа Йорданова и Петко Тодоров.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС