Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Обявяват номинациите за „Аскеер“

Раздават наградите не на 23-и, а на 24 май

Шефът на "Аскеерите" Милен Миланов обявява номинациите. - Обявяват номинациите за „Аскеер“

Шефът на "Аскеерите" Милен Миланов обявява номинациите.

Броени часове остават до обявяването на номинациите за наградите „Аскеер 2014“. Шефът на фондацията Милен Миланов ще ги съобщи във вторник от 10, 30 ч. А шампионите ще грабнат статуетките си не на 23 май, както е по традиция, а на 24-и.

Мнозина от носителите на „Икар 2014“ изживяват напрегнато очакването дали ще попадат сред новия тираж отличници. Избраниците най-вероятно ще са от най-обсъжданите представления – „Възвишение“ на Пловдивския театър, „Скъперникът“ на Театър „Зад канала“ и „Г-жа Министершата“ от Театър „София“.

Ето кои са в журито, определило номинациите за „Аскеер“: Ангелина Славова, Ани Вълчанова, Асен Шопов, Атанас Атанасов, Виолета Дечева, Вълчо Камарашев, Гергана Кофарджиева, Георги Новаков, Димитър Живков, Жорета Николова, Илка Зафирова, Марина Райчинова, Мария Диманова, Меглена Караламбова, Милен Миланов, Нина Стамова, Розалия Радичкова, Станка Калчева и Стайко Мурджев.

Номинациите за съвременна драматургия бяха обявени първи. За приза ще се състезават Георги Тенев с пиесата „Злият принц“ (Народeн театър), Оля Стоянова с „Покана за вечеря“ (Театър „София“) и Яна Борисова с („Хората от Оз“). Комисията на „Икарите“ избра Борисова за най-добър драматург на годината.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg