Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Обявяват Теодосий Спасов за Артист на ЮНЕСКО

Музикантът влиза в редиците на почетните посланици за мир сред Селин Дион и Сара Брайтман

Теодосий Спасов става посланик на мира заради своя талант, новаторство в създаването на уникален музикален стил. Снимка: Официален сайт на музиканта - Обявяват Теодосий Спасов за Артист на ЮНЕСКО

Теодосий Спасов става посланик на мира заради своя талант, новаторство в създаването на уникален музикален стил. Снимка: Официален сайт на музиканта

Музикантът Теодосий Спасов ще бъде обявен за Артист на ЮНЕСКО за мир от генералния директор на организацията Ирина Бокова. Това ще стане на специална церемония днес в Министерството на външните работи.

Спасов става Артист на ЮНЕСКО за мир като признание за „неговия талант, новаторство в създаването на уникален музикален стил и виртуозни изпълнения на сцената, заради ангажираността му да разпространява музиката като сила, спомагаща за диалога между народите, културите и обществата, а също и заради неговата дълбока привързаност към идеалите и целите на Организацията“, се посочва в официално съобщение на институцията.

Програмата „Артист на ЮНЕСКО“ за мир стартира през 1995 г. и до момента със званието са удостоени близо 60 изпълнители и състави, сред които Селин Дион, Сара Брайтман, Жорж Мустаки, ливанският певец Марсел Халиф и др.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС