Обзавеждат площад „Славейков“ (снимки)

Разполагат маси и столове около фонтана, ще садят 15 нови дървета

На „Славейков“ вече е монтирана една от първите перголи - част от навесите, под които ще бъдат разположени щандовете за книги. Снимка: „Транспорт за София“ - Обзавеждат площад „Славейков“ (снимки)

На „Славейков“ вече е монтирана една от първите перголи - част от навесите, под които ще бъдат разположени щандовете за книги. Снимка: „Транспорт за София“

Маси и столове ще бъдат разположени около фонтана на столичния площад „Славейков“, съобщават от Направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в Столична община, които ръководят ремонтите в центъра на София. Обзавеждането няма да принадлежи на някое близко заведение, а е част от проекта на архитектурно студио А.Д.А.

Поставянето на настилката на площада очевидно се смята за завършено, след като фирмата изпълнител започна разполагането на градското обзавеждане. Днес на „Славейков“ е монтирана една от първите перголи – част от навесите, под които ще бъдат разположени щандовете за книги. Будката за билети засега е поставена не на самия площад, а пред офиса на А1. Инсталирано е ново осветление край трамвайните линии и на „Славейков“.

Междувременно продължава възстановяването на фонтана – освен маси и столове, край него ще има и чешма. Предстои да бъдат направени велосипедни стоянки, както и да бъдат засадени 15 нови дървета.

Материалите за градското обзавеждане и елементите, които ще бъдат поставени, са изработени от лят камък – мозайка, а дървото за пейките е с най-високо качество и подходящо за различни атмосферни условия, твърдят от Общината.

Америка за България

Според работници на обекта, трамваят по „Графа“ трябва да тръгне до 20 ноември, а работата по тротоарите ще продължи и след това.

Новите пейки на площада. Снимка: „Транспорт за София“

На трамвайната спирка на „Славейков“ видимо ще има електронно табло. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Инсталирано е ново осветление, а трамвайните релси са покрити с плат – може би срещу замърсяване. Снимка: „Транспорт за София“

Новата будка за билети. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Bookshop 728×90