Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Огорчен съм само аз, майка ми не знае

Поради възрастта и здравословното ѝ състояние този филм ще ѝ бъде последен

Режисьорът Теди Москов. Снимкa: Емил Георгиев/Площaд Слaвейков - Огорчен съм само аз, майка ми не знае

Режисьорът Теди Москов. Снимкa: Емил Георгиев/Площaд Слaвейков

Специална извънредна сесия за детско и юношеско кино пусна тази година Националният филмов център. На 31 октомври художествената комисия е оценила 12 пълнометражни филма, като е одобрила финансиране за два от тях – „Джуджетата на Дядо Коледа“ с режисьор Лъчезар Аврамов и „Ангелът със счупеното крило“ с режисьор Светла Цоцоркова.

Извън одобрените проекти е останал „Сладко от джанки“ – по сценарий на Рада Москова и с режисьор внукът ѝ – Иван Москов. Въпреки добрите оценки на комисията и поради особеностите на правилника към кинозакона, недостатъчният опит на режисьора е довел до отхвърлянето на проекта.

По този повод Теди Москов, син на голямата българска писателка Рада Москова, сподели огорчението си пред „Площад Славейков“:

„Майка ми Рада Москова е един от поводите за посветената на детското кино филмова сесия на Националния филмов център. „Куче в чекмедже“, чийто текст е неин, е единият от двата филма, в чиято чест се провежда тази сесия. Но новият ѝ сценарий е отхвърлен от комисията на същата тази, посветена на нея сесия.

Сценарият на 90-годишната ми майка „Сладко от джанки“ е посветен на двете ѝ правнучки. Поради възрастта и здравословното ѝ състояние той ще ѝ бъде последен. От двама ни огорчен съм само аз, защото майка ми не знае резултата…

Огорчението ми няма да се превърне в омраза! Неопитен съм в тази област.

„Плюем и отминавам“ – така обичал да казва покойният Слави Шкаров. Светла му памет!“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg