Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ограничения в движението заради концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго

Част от промените влизат в сила два дни по-рано (видео)

Визуализация на сцената и местата за публиката на площад „Св. Александър Невски“. Снимка: Стопкадър от видеото - Ограничения в движението заради концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго

Визуализация на сцената и местата за публиката на площад „Св. Александър Невски“. Снимка: Стопкадър от видеото

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ ще наложи временни ограничения на движението в централната част на София. Оперната гала, едно от най-очакваните музикални събития на лятото, ще се проведе на 31 август, но част от промените в движението ще влязат в сила още от 29 август.

От 19 ч. на 29 август до 18 ч. на 1 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на северозападната дъга на площад „Св. Александър Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“; по ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и площад „Св. Александър Невски“ и на югозападната дъга на площад „Св. Александър Невски“, от страната на Светия синод.

Забранява се престоят и паркирането на паркинга на площад „Св. Александър Невски“ между ул. „Дунав“ и ул. „11-ти август“ между 8 ч. на 30 август и 8 ч. на 8 ч. на 1 септември. Паркирането и спирането в деня на концерта (от 8 ч. до полунощ) не се разрешава на североизточната дъга на площад „Св. Александър Невски“ между ул. „Дунав“ и ул. „Оборище“; на ул. „Оборище“ между площад „Св. Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“; на югоизточната дъга на площад „Св. Александър Невски“; на площад „Николай Гяуров“, без да се засягат местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“ и на югозападната дъга на площад „Св. Александър Невски“.

Между 12 ч. на 29 август до 18 ч. на 1 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище“ между ул. „Г.С.Раковски“ и ул. „11-ти август“ с изключение на автомобилите, обслужващи събитието. Същата забрана важи от 8 ч. на 30 август до 8 ч. на 1 септември за ул. „11-ти август“ между ул. „Оборище“ и ул. „Московска“ и ул. „Оборище“ между ул. „Дунав“ и ул. „11-ти август“. От 14 ч. на 31 август до полунощ автомобили и други превозни средства не може да се движат по ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“; по ул. „15-ти ноември“; по ул. „11-ти август“ между ул. „Оборище“ и ул. „Врабча“; по ул. „Дунав“ между ул. „Оборище“ и ул. „Врабча“; по ул. „Г.С.Раковски“ между бул. „Цар Освободител“ и бул. „Кн. Александър Дондуков“, с изключение на колите на обществения транспорт и по ул. „Московска“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“, с пропускане на живеещите в района и служителите на Столична община.

В програмата на концерта ще прозвучат някои от най-прочутите оперни арии. Дванадесет камери и дрон ще заснемат събитието – записът ще бъде предаван на живо и ще може да се гледа и след 31 август срещу билет от 39 лв.

Организатор на събитието е самата Йончева чрез компанията си „SY11Events“ в партньорство със Столичната община и Министерството на културата.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90