Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Оливър Стоун снима историята на Едуард Сноудън

Сюжетът ще бъде базиран на книгата на журналиста Люк Хардинг „Файловете на Сноудън”. - Оливър Стоун снима историята на Едуард Сноудън

Сюжетът ще бъде базиран на книгата на журналиста Люк Хардинг „Файловете на Сноудън”.

Оливър Стоун никога не бяга от противоречиви проекти, които колегите не си позволяват да навигират на големия екран. За тях са политически неудобни, твърде са социално ангажирани… Но не и за Стоун. Легендарният режисьор ще бъде диригентът, който ще застане зад неизбежната екранизация на историята на Едуард Сноудън – човекът, заради който целият свят получи доказателство, че е послушван незаконно от Националната служба за сигурност на Щатите.

Лентата ще бъде базирана на книгата на журналиста от в. „Гардиън“ Люк Хардинг „Файловете на Сноудън”, в която се разказва как младият компютърен специалист разкрива, че Агенцията използва технологии, с които шпионира всичко живо по света.

Филмът ще ни покаже историята, започваща в Хавай, където Сноудън оставя на брега красивата си приятелка, за да тръгне с хард диск, пълен с тайни, към неясното бъдеще. История, която минава през Хонконг – мястото, от което световните държавни глави разбират, че техните тайни не са такива за американското правителство. История, която закотвя Сноудън в Москва в търсене на убежище. История, чийто край е отложен за неопределено време.

Очакванията на Оливър Стоун са снимките да започнат до края на годината. Люк Хардинг и негови колеги журналисти от „Гардиън“ ще бъдат консултанти на снимачната площадка.

Дали филмът за най-големия шпионски скандал в историята на човечеството ще реабилитира името на Оливър Стоун, което напоследък не се радва на брилянтни отзиви нито от критика, нито от публика? Може би да, ако поне на една йота се доближи от виртуозността на „Кенеди” и„Взвод”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах