Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Онлайн благотворителни концерти за мобилна болница в Украйна

Проектът „Заедно с Украйна” е инициатива на Лвовската национална опера

Фоайето на Националната опера в Лвов. Снимка: Фейсбук - Онлайн благотворителни концерти за мобилна болница в Украйна

Фоайето на Националната опера в Лвов. Снимка: Фейсбук

Националната опера в Лвов ще представи на 6 май международен благотворителен проект Together With Ukraine („Заедно с Украйна”), става ясно от съобщение на сайта на операта. Това е серия от онлайн концерти на известни произведения на украински композитори и творби от световната класика.

„С този проект искаме да разкажем на света за нас, за нашата култура, за това, че я има и че ще бъде”, казва художественият ръководител на Лвовската национална опера Василий Вовкун.

Проектът ще стартира със Симфония №3 на композитора Борис Лятошински, която е била забранена от съветската власт. Диригент ще бъде главният диригент на Лвовската опера Иван Чередниченко, чиито родители бяха убити от руските окупатори в Ирпен.

Проектът ще се транслира в 32 страни. Билети могат да бъдат закупени на сайта на Лвовската национална опера.
Спечелените средства ще бъдат използвани за закупуване на мобилна болница. Според организаторите става дума за специално оборудване, което може да се придвижва между горещите военни точки и може да спаси повече от 500 души на месец.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах