VivaPay

Онлайн завръщане на екипа от „Завръщане в бъдещето“ (видео)

Няма да има продължение на филма, уверяват режисьорът Робърт Земекис и сценаристът Боб Гейл

Джош Гад ( по часовниковата стрелка), Кристофър Лойд, Леа Томпсън и Майкъл Дж. Фокс във втория епизод от онлайн предаването „Reunited Apart“. Снимка: Стопкадър - Онлайн завръщане на екипа от „Завръщане в бъдещето“ (видео)

Джош Гад ( по часовниковата стрелка), Кристофър Лойд, Леа Томпсън и Майкъл Дж. Фокс във втория епизод от онлайн предаването „Reunited Apart“. Снимка: Стопкадър

Коронавирусът се отразява зле психически на много хора, но актьорският състав и екипът на „Завръщане в бъдещето“ предлага малко развлечение по време на карантината у дома. Актьорите Кристофър Лойд, Майкъл Дж. Фокс, Леа Томпсън, режисьорът на хитовия филм от 80-те Робърт Земекис и един от сценаристите, Боб Гейл, си организираха виртуална среща близо 35 години след премиерата на научно-фантастичната продукция по кината, пише USA Today.

Те бяха част от онлайн шоуто на американския актьор Джош Гад „Reunited Apart“ (Разделени заедно), а срещата им бе благотворителна – с цел набиране на средства за борбата срещу коронавируса. Включиха се още актрисите Мери Стийнбъргън и Елизабет Шу, музикантът Хюи Луис и композиторът Алън Силвестри. Викторина с въпроси от филма им задаваше режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс.

В общо видео, достъпно онлайн, те си припомниха някои случки от снимачната площадка и пресъздадоха някои от най-запомнящите се сцени.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Боб [Робърт Земекис] и Боб [Боб Гейл] казаха, че няма да има продължение на „Завръщане в бъдещето“, но се надявам, че това е лъжа – каза водещият Гад. – Ако кажем, хипотетично, че те лъжат, много бих искал да чуя защо Марти и Док биха пътували и защо.

Бих искала да се върнат обратно в януари и да ни предупредят за коронавируса“, отговори първа Томпсън, която играе майката на Марти Макфлай.

Интересен отговор на въпроса имаше и сценаристът:

Вероятно Марти и Док биха се върнали, за да разберат какво мислим за създаването на още филми от „Завръщане в бъдещето“ и ще се опитат да ни спрат да направим подобно откачено нещо“.

Земекис също не подхрани надеждите на феновете за продължение:

Ако имах сериозна идея, която да предложа на Боб, щяхме да сме я разработили. Нямам отговор на този въпрос“.

Зрителите на 30-минутното видео бяха насърчени да дарят за благотворителната акция „Проект Надежда“, която работи в помощ на здравните работници. Към 11 май онлайн епизодите на Гад са събрали над 6500 долара за каузата.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg