Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

ООН направи Ди Каприо Пратеник на мира

Актьорът е известен с активната си позиция за опазването на околната среда

Леонардо ди Каприо е един от най-щедрите защитници на околната среда. - ООН направи Ди Каприо Пратеник на мира

Леонардо ди Каприо е един от най-щедрите защитници на околната среда.

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун обяви Леонардо ди Каприо за пратеник на мира на световната организация. Актьорът е удостоен с това звание заради активната му позиция, свързана с опазването на околната среда. Негова основна роля ще е да агитира срещу климатичните промени.

Прозвището „пратеник на мира на ООН” се дава на „изтъкнати личности, внимателно подбрани от областта на изкуството, музиката, литературата и спорта, които насочват вниманието на обществото към работата на Обединените нации“. Това е титла, с която са удостоени и други актьори – Джордж Клуни и Едуард Нортън.

39-годишният Ди Каприо е собственик на няколко хибридни и електрически автомобила. Наскоро дари 7 милиона долара за опазването на световния океан, според него глобалното затопляне е проблем №1 за околната среда.

Другата седмица в Ню Йорк ще се състои международна среща на върха, свързана с промените в глобалния климат.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС