Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Опашка на свобода

Един ден в зоопарка

Снимки: Авторът - Опашка на свобода

Снимки: Авторът

Днес ходих в Южния парк и видях лъв. Вдигнах апарата да го снимам, той ми се изплези – но това май беше по-късно, когато отидох в Зоологическа градина. Там видях мечка да се прави на маймуна за два лева. Най-много хора се бяха събрали пред клетката на „Сиела” – добър знак за културата и литературата. Може би, защото входът този ден беше безплатен.

Един баща увещаваше синчето си да дръпне тигъра за опашката, защото той е опасен само от предния край. Две жени решиха, че леопардът е някаква маймуна – дано не направят тази грешка в Африка.

Опитах се да погледна честно в очите всяко животно, но на погледа ми отвърнаха само чакал и сурикат. А една пантера показа ясно на всички тирани и потисници по света и зоопарковете, че дори и да я хвърлиш зад решетките, опашката й винаги ще намери пътя към свободата.

А какво да правим ние, хората, като отдавна сме се отървали от опашките си?

zoo12

zoo1

zoo14

zoo4

zoo5

zoo3

zoo2

zoo11

zoo9

zoo13

zoo7

zoo8

zoo10

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90