Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Опашка в Лондон за спектакли на Кончаловски

Съпругата му Юлия Висоцкая играе и в двата

Андрей Кончаловски поставя два спектакъла едновременно. - Опашка в Лондон за спектакли на Кончаловски

Андрей Кончаловски поставя два спектакъла едновременно.

Опашки се извиха в сряда пред лондонския театър „Уиндъм“ за спектаклите на Андрей Кончаловски. Прочутият кинорежисьор постави две пиеси на Чехов – „Три сестри“ и „Вуйчо Ваньо“. Щастлив от интереса, Кончаловски пусна във фейсбук кадър от навалицата пред входа на театъра.

Режисьорът сам снима навалицата пред театър "Уиндъм".

Режисьорът сам снима навалицата пред театър „Уиндъм“.

Представленията ще се играят в продължение на две седмици, след което ръководството на театъра ще реши дали ще ги остави в афиша. За решението голяма роля играят и критиците, които в Лондон не се влияят от медийната популярност на актьора или режисьора.

„Това е първият случай в живота ми, когато ще видя едновременно две пиеси на Чехов, играни заедно“, заяви режисьорът преди премиерата, цитиран от ИТАР-ТАСС. Кончаловски разкри, че голямата му мечта е била да постави едновременно три Чехови пиеси на лондонска сцена. Това обаче се оказало твърде сложно за организация.

Плакатът на лондонските представления, написан на руски.

Плакатът на лондонските представления, написан на руски.

Двете постановки ще се играят с едни и същи декори. Актьорският състав също е еднакъв, което по думите на режисьора е интересен опит, тъй като актьорите ще трябва да изпълняват противоположни роли в рамките на един и същ ден с малък промеждутък от време между спектаклите.

В двата спектакъла участва и съпругата на Кончаловски Юлия Висоцкая. Тя никога преди не е играла пред лондонската публика и признала, че е малко нервна преди появата си на сцената.

Кончаловски на разходка във Венеция със съпругата си Юлия Висоцкая.

Кончаловски на разходка във Венеция със съпругата си Юлия Висоцкая.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90