Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Опашка за безплатни карти в Националната библиотека

Коледният им подарък: едногодишен достъп до огромен научен масив

Опашка за безплатни карти се изви още в първите дни на инициативата в Националната библиотека. Снимка: Виолета Цветкова - Опашка за безплатни карти в Националната библиотека

Опашка за безплатни карти се изви още в първите дни на инициативата в Националната библиотека. Снимка: Виолета Цветкова

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” (НБКМ или, както всички неформално я знаем – Народната) предлага безплатен едногодишен абонамент на всеки, който се регистрира между 11 и 22 декември в работното време на институцията, а също и на 28-и (до 17 ч.) и на 29 декември (до 15 ч.). През останалото време цената на едногодишния абонамент е 25 лева.

В първия ден ден на инициативата с безплатни карти се сдобиха 174 души. Сто от тях са редовни студенти – по медицина, право и история. Днес пред гишето за карти вече има опашка.

Основана през 1879 г., Националната библиотека е най-голямото книгохранилище в България. Записването в нея позволява достъп до междубиблиотечен обмен и до влиятелните научни електронни портали и международни списания, за които тя е абонирана. В историята си Библиотеката е била управлявана от личности като Петко Славейков, Константин Иречек и Стоян Заимов.


Кое е събитието в културата, развълнувало ви най-силно през 2017 г.? Гласувайте!

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах