Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

5-звезден театър от Лондон в София

„Опасни връзки“ е възможно най-прелъстяващият спектакъл, пишат на Острова критиците

Бившите любовници виконт Дьо Валмон (Доминик Уест) и маркиза Дьо Мертьой (Джанет МакТиър) са съперници в игрите на съблазън и коварство. - 5-звезден театър от Лондон в София

Бившите любовници виконт Дьо Валмон (Доминик Уест) и маркиза Дьо Мертьой (Джанет МакТиър) са съперници в игрите на съблазън и коварство.

Възможно най-прелъстяващият театър! Това пише „Ивнинг Стандарт“ в 5-звездната си рецензия за спектакъла „Опасни връзки“ на Кристофър Хамптън, адаптация по романа на Шодерло дьо Лакло. В излъчване на запис от Лондон в „Синема Сити“ в София ще гледаме на 17 март и 13 април представлението в чест на 30-ата годишнина на пиесата.

В продукцията на „Донмар Уеърхаус“ режисурата е на Джоузи Рурк („Кориолан“), а в ролите влизат Илейн Касиди, Джанет МакТиър и Доминик Уест. През 1782 г. Лакло шокира Франция и света с романа „Опасни връзки“ – два века по-късно той е пресъздаден за сцена от Хамптън и печели наградите „Лорънс Оливие“ и на „Ивнинг Стандарт“. Сега го гледаме отново, прероден три десетилетия по-късно, но неостарял нито с ден.

Бившите любовници – виконт Дьо Валмон (Доминик Уест) и маркиза Дьо Мертьой (Джанет МакТиър), са съперници в игрите на съблазън и коварство. Маркизата се опитва да прилъже виконт дьо Валмон да обезчести невинната Сесил преди първата ѝ брачна нощ, но той си е набелязал друга красавица – мадам Дьо Турвел (Илейн Касиди). Докато двамата безмилостни аристократи си играят със сърцата и репутацията на другите, техните собствени такива може да се окажат по-крехки, отколкото са предполагали.

Представлението от Лондон в София е на английски език, със субтитри на български.

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство със Столична община и МТФ „Варненско лято“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg