Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Опасният чар на музиката в българското кино

„Фортисимо фест“ с безплатни концерти пред септември в София и Пловдив

Диригент на концертите на „Фортисимо фест“ през септември е Максим Ешкенази.  - Опасният чар на музиката в българското кино

Диригент на концертите на „Фортисимо фест“ през септември е Максим Ешкенази.

Българска класика, фолклорни ритми и музика от българското кино ще звучи в седмото издание на „Музика под звездите“ на „Фортисимо Фест“. Тази година концертите ще бъдат два – на 10 септември в София, пред Народния театър, и на 16 септември в Пловдив, в Античния театър.

Диригентът Максим Ешкенази излиза през публиката заедно със Софийската филхармония и солистите Георги Андреев, Дони, цигуларите Алекс и Мартин Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и др. Водещи са актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

Програмата е разделена на три части. Концертите започват с българска класика от Панчо Владигеров, Петко Стайнов и Марин Големинов, след това ще прозвучат фолклорни ритми от Георги Андреев и за финал ще бъдат изпълнени прочути теми от българското кино.

Входът за концертите на открито е свободен.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90