Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Операта в Русе със спектакли на открито

Класически оперни заглавия и гала концерт влизат в лятната програма „Опера под звездите“ на Русенската опера

През 2019 г. Операта в Русе отбеляза своята 70-годишнина. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Операта в Русе със спектакли на открито

През 2019 г. Операта в Русе отбеляза своята 70-годишнина. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Опера под звездите“ – популярен формат в София и Пловдив, ще се състои това лято и в Русе. Русенската опера има традиция в спектаклите на открито, ще го направи и сега, с богата лятна програма след края на сезона и от 14 юли до 5 август популярни заглавия от афиша на оперния театър ще се играят на площада пред сградата в Русе.

Началото е на 14 юли от 20 ч. с класиката „Аида“ на Верди. Спектакълът е със специалното участие на украинеца Виталий Ковалчук в ролята на Радамес. На 19 юли предстои Оперен гала концерт, в който участие ще вземат Ковалчук, Флорентина Соаре (Румъния) и Алин Стойка (Румъния). Диригент е Сунай Муратов.

Вечерта на 22 юли е запазена за „Кармен“ от Жорж Бизе. Спектакълът на Аделаида Якимова е с участието на Флорентина Соаре в образа на Кармен и на Алин Стойка в ролята на Дон Хозе. Диригент отново е Муратов.

На 30 юли ще бъде представена оперетата „Българи от старо време“ от Асен Карастоянов по едноименната повест на Любен Каравелов. Специално участие в спектакъла ще вземат актьорът Николай Урумов и танцовата формация „Кукери“. Диригент е Владимир Бошнаков.

Летният оперен фестивал ще бъде закрит от друго класическо оперно заглавие – „Кармина Бурана“ от Карл Орф на 5 август. Солисти ще бъдат Даниела Караиванова, Александър Баранов, Венцеслав Анастасов. За диригент е поканен маестро Емил Табаков.

Билетите за събитията на открито – на стойност 15 лв. – вече са в продажба.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно

Bookshop 728×90