Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Операта в Сибир върви с големи мускули по плувки

Бодибилдъри показват стойки на романтичната песен „Славей“ (видео)

Стопкадър от видеото от шоуто - Операта в Сибир върви с големи мускули по плувки

Стопкадър от видеото от шоуто

Ексцентрично шоу откри първия Международен театрален фестивал „Проблясващите граници на театъра“ на 10 септември в сибирския район Кузбас. Изпълнението на романтичната любовна песен „Славей“ от руския композитор Алябин от оперната певица Любов Ефимова бе илюстрирано с мускулите на местните бодибилдъри, облечени в оскъдни бански, показва видео от церемонията.

Според РИА „Новости“ театралният фестивал в Кузбас е мащабно мероприятие, което ще продължи 50 дни. На откриването му присъства в онлайн връзка и министърката на културата на Русия Олга Любимова. Също чрез видеовръзка участниците са поздравени от Владимир Машков, художествен ръководител на театър „Олег Табаков“, и др.

Сцената на Кузбаския театър специално е преобразена така, че да имитира Академичния театър в Москва. На откриването на живо са присъствали основно студенти от кузбаски университети и 400 студенти от други страни – Китай, Индия, Узбекистан, Таджикистан и др.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС