Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Операторката, която спъна бежанец с дете (видео)

Чисто зло и пренебрежение на светостта на всеки живот, коментират във Фейсбук деянието на Петра Лазло

Тя е самият дявол, категорични са хората във „Фейсбук“ в групата „Маршът на срама на Петра Лазсло“. - Операторката, която спъна бежанец с дете (видео)

Тя е самият дявол, категорични са хората във „Фейсбук“ в групата „Маршът на срама на Петра Лазсло“.

Напрежението с бежанците по унгарско-сръбската граница не стихва, а действията на една телевизионна операторка от горещата точка предизвикаха остри реакции на възмущение по целия свят. Петра Лазло, която работи за унгарската медия N1TV, свързана с крайнодясната и антиимигрантска партия Йобик, бе заснета да спъва баща с дете на ръце, отчаяно опитващ да избяга от полицията.

Видео показва как жената му подлага крак, докато мъжът тича и пада на земята.

Лазло е била уволнена от телевизията веднага след като видеото е било качено в интернет, се казва в изявление от медията, което определя поведението на служителката като „неприемливо“.

Операторката обаче може би няма да се отърве само с освобождаването си от работа. Опозиционни партии и представители на управляващата демократична коалиция вече дадоха заявка, че ще инициират повдигането на криминални обвинения срещу нея. В резултат Лазло може да бъде осъдена на затвор до 5 години.

В страница във Фейсбук, наречена „Маршът на срама на Петра Лазло“ и обединяваща вече над 11 хиляди души, потребителите масово осъждат действията на операторката. Ето някои коментарите по темата в социалната мрежа:

„Може да изглежда, че тази унгарска операторка става тазмесечния американски зъболекар. Но този път си заслужава всеки грам укор.“ – Дейви Маклафлин

„Толкова жалко поведение от страна на унгарската операторка, умишлено спъваща бежанец с дете в ръце.“ – Осман Али Хан

„Най-лошото от човека… Чисто зло и пренебрежение на светостта на всеки живот. Страхливка с камера!“ – Тод Тарбъл

„Петра е срам за човечеството, трябва да бъде осъдена и никога повече да не я наемат на работа.“ – Хади Шалхаб

https://youtu.be/WrdYXatl3b8

https://youtu.be/vWVXx9aWviA

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Това трябва да спре

Bookshop 728×90