Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Оперен певец падна на главата си пред „Ал. Невски“

100-тина килограмовият Даниел Острецов оцеля по чудо

Певците и музикантите се скупчиха край процепа, в който пропадна Даниел Острецов. Снимки: Румен Добрев - Оперен певец падна на главата си пред „Ал. Невски“

Певците и музикантите се скупчиха край процепа, в който пропадна Даниел Острецов. Снимки: Румен Добрев

Солист на Софийската опера падна на главата си от 1,8 метра  височина пред храм „Александър Невски“. Инцидентът се случи в сряда вечерта по време на генералната репетиция на операта „Борис Годунов“ на открито. Изпълнителят оцеля по чудо.

Пострадалият е Даниел Острецов. В представлението той изпълнява ролята на царски болярин. Около 22, 20 ч. Даниел се появи пред публиката за обща сцена с Борис Годунов. На подиума беше сумрак, прожектор осветяваше фигурата на едрия 100-тина килограмов изпълнител и очевидно го заслепяваше. Солистът тръгна към Борис Годунов и неочаквано пропадна в дупка на подиума. Настана гробно мълчание. Музикантите от оркестъра спряха музиката, наскачаха, но мълчаха. Осветителите пуснаха всички прожектори. От процепа не се виждаше и чуваше нищо.

„Даниел…“, казаха от екипа на представлението и всички хукнаха към сцената. Асистентката на режисьора Пламен Карталов повика по микрофона лекаря от линейката, която дежуреше край загражденията.

След десетина-петнайсет минути самият Острецов излезе изпод сцената с думите: „Паднах си на главата и гърба, явно ми е много здрава главата…“. За късмет, Даниел се е строполил на дървен под, а не на паветата. Както си е с болярските дрехи, Острецов влезе в линейката за преглед, придружен от директора си Карталов.

След тежкия удар Даниел вероятно ще пропусне премиерата. Солистите в „Борис Годунов“ се редуват в два състава. Вместо Острецов, в петък публиката ще види Николай Павлов.

IMG_0611

Колегите се опитват да помогнат на Даниел Острецов, който лежи в процепа.

IMG_0592

Певецът лежа не повече от 15-ина минути.

IMG_0618

Не след дълго самият Острецов се появи изпод сцената ошашавен.

IMG_0619

Пострадалият солист веднага бе прегледан в линейката край сцената.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg