Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Оперетата използва грипната епидемия за ремонт

За нас на първо и най-важно място е здравето на хората, казва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова

Премиерата на новия спектакъл в афиша на Музикалния театър - „Принцесата на цирка“, вероятно ще бъде в края, вместо в началото на април. Снимка: Музикален театър - Оперетата използва грипната епидемия за ремонт

Премиерата на новия спектакъл в афиша на Музикалния театър - „Принцесата на цирка“, вероятно ще бъде в края, вместо в началото на април. Снимка: Музикален театър

Музикалният театър обръща негативите на забраната за провеждане на масови събития на закрито в позитиви и ще използва празната сграда, за да извърши отлаган ремонт. Реновирането на Оперетата ще отложи премиерата на най-новия спектакъл в афиша – „Принцесата на цирка“ от Имре Калман. Най-вероятно представлението ще тръгне на сцена в края на април, вместо в началото, както бе планирано.

От театъра приканват зрителите да не бързат да връщат билетите си, а да изчакат, докато бъде обявена актуализираната програма.

Призоваваме публиката за търпение и за разбиране. Нито един зрител няма да бъда ощетен и всеки предварително закупен билет ще може да бъде презаверен за нова дата на спектакъла“, отбелязва Марияна Арсенова, директор на институцията.

Средствата за спасителния ремонт се отпускат от Комисията за бедствия и аварии. Дълго отлаган, още тази седмица в сградата влиза фирма-изпълнител, която трябва да започне отводняване на основите на сградата.

Не може да няма загуби за театъра, но ние имаме един много добър резерв от миналата година, който ни дава спокойствие и увереност, че като институт с един от най-добрите финансови показатели за миналата година ще можем да се справим и в тази ситуация. Но за нас на първо и най-важно място е здравето на хората”, казва директорът на театъра Марияна Арсенова.

На 8 март Музикалният театър свали „Фантомът на операта“. Билетите за представлението бяха изкупени, но мярката се наложи заради нареждането на министъра на културата Боил Банов да бъдат отменени всички културни събития на закрито, след като бяха потвърдени четири случая на коронавирус у нас. В София все още няма регистрирани заболели.

Оставащите шест представления на „Фантомът“ трябваше да се играят до края на седмицата. Засега екипът на театъра няма да демонтира тежката метална конструкция за спектакъла. Щом падне забраната за културни събития на закрито се планира оставащите представления на „Фантомът на операта”, голяма част от които вече са разпродадени, да бъдат изиграни пред публика.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90