Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Оперетата отваря на 1 юни с вход свободен

Трупата вече репетира на сцена, оркестърът и хорът все още онлайн

Александър Панайотов и Людмила Козарева в ролята на Принца и Феята в спектакъла „Да целунеш принцеса“. Снимка: Музикален театър - Оперетата отваря на 1 юни с вход свободен

Александър Панайотов и Людмила Козарева в ролята на Принца и Феята в спектакъла „Да целунеш принцеса“. Снимка: Музикален театър

Музикалният театър ще посрещне отново своите почитатели на 1 юни, Деня на детето. Първото представление, което ще се играе на закрито след близо двумесечна пауза, е музикалната приказка „Да целунеш принцеса“. Заради празника входът е свободен.

Програмата ще продължи и през юни с още обичани детски заглавия – „Котаракът Шарл“, „Ян Бибиян“, „Златното петле“… Началният час на всички детски спектакли е 11 ч. , а заради изискванията за безопасност те ще се пренесат временно на Голяма сцена. Залата ще работи при 30% от обичайния си капацитет и зрителите трябва да идват с маски.

На 20 юни предстои официалното събитие, което официално да приветства публиката обратно в Музикалния театър. Концертът „Отново на оперета“ ще се проведе с участието на солистите на театъра и на Балет „Арабеск“.

През последните седмици трупата се е завърнала към репетициите си на сцена, но все пак продължава да спазва социалната дистанция. За двата големи колектива на хора и оркестъра обаче, за които не може да се осигури необходимата дистанция – репетициите продължават от вкъщи чрез онлайн видеовръзка.

Спектакълът „Да целунеш принцеса“ на 1 юни започва от 11 ч. Половин час по-рано любимите приказни герои от представленията  на театъра ще посрещат децата на входа. Касата отваря на 27 май. Пълната програма за предстоящия месец юни може да откриете на сайта на Оперетата.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах