СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Оперната дива Анджела Георгиу инкогнито в Балчик (снимки)

Анджела Георгиу позира над Двореца в Балчик. - Оперната дива Анджела Георгиу инкогнито в Балчик (снимки)

Анджела Георгиу позира над Двореца в Балчик.

Голямата звезда на операта Анджела Георгиу посети тази седмица България. Не за предстоящ концерт, а на разходка в Балчик.

Прочутата румънка е публикувала в профила си във фейсбук снимки от Двореца, построен от румънската кралица Мария. За гастрол на Георгиу у нас засега не можем и да мечтаем, защото графикът й е препълнен с ангажименти в най-престижните оперни театри в света. Дивата пее в „Ковънт Гардън“, Метрополитън Опера, Миланската Скала… След броени дни Георгиу има концерт в Гент, Белгия.

На лицето на Анджела от снимките в Балчик грее усмивка. Звездата очевидно се е отърсила от проблемите в личния си живот, които разтърсиха и оперния свят, защото семейните скандали с бившия й съпруг – тенора Роберто Аланя, понякога се пренасяха на самата сцена. През 2006 г. Аланя напусна сцената на Миланската Скала по средата на спектакъла „Аида“, постановка на Франко Дзефирели. В интервю за „Индипендънт“ Георгиу разкри, че е ставала жертва на домашно насилие, Аланя я е удрял дори в присъствието на техни близки.

Румънското сопрано е сред любимците на британската преса. На острова я боговорят, наричат я „последната голяма оперна дива“. Аланя пък е определян от някои специалисти като новия Павароти. Двойката бе описвани в определени медии като „Пош и Бекс на операта“ – като аналог на Виктория и Дейвид Бекъм.

Вижте снимки от разходката на оперната дива в Балчик:

an6-a

an2-a

an3-a

 

an4-a

an5-a

 

an7-a

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90