Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Определят с конкурс града, в който ще се проведе „Евровизия 2022”

Италия ще използва домакинството, за да се възстанови след пандемията

Италианската рокгрупа „Монескин“ спечели втори музикален конкурс след Сан Ремо тази година - „Евровизия“. При това с една и съща песен. Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Определят с конкурс града, в който ще се проведе „Евровизия 2022”

Италианската рокгрупа „Монескин“ спечели втори музикален конкурс след Сан Ремо тази година - „Евровизия“. При това с една и съща песен. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Градът, в който ще се проведе „Евровизия 2022“, ще бъде избран след общонационален конкурс, съобщи на пресконференция Симона Марторели от италианската делегация в Ротердам. Италия спечели правото да бъде домакин на музикалното състезание, след като рокгрупа „Mонескин“ победи в Ротердам, Нидерландия с общо 524 точки от журито и публиката.

Това е трета победа за страната в историята на песенния конкурс и първа след 1990 г.

„Горди сме с тази победа“, заяви Марторели и допълни: „Тя има голямо значение за нас. 31 години по-късно „Евровизия“ се завръща в Италия и ще бъдем много щастливи да я приемем. Това ще бъде чудесна възможност за възстановяване, защото преживяхме тежки времена, особено ние, в Италия.“

Вижте още: ИТАЛИЯ СПЕЧЕЛИ „ЕВРОВИЗИЯ 2021“: РОКЕНДРОЛЪТ НЯМА ДА УМРЕ!

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg