Софийска филхармония МЕГАБОРД

Организират нов конкурс за светлинна творба за фасадата на НДК

Произведенията на победителите ще станат част от статичен 3D мапинг в рамките на Фестивала на светлините „Lunar“

Пилотното издание на фестивала в София миналата година бе посетено от над половин милион души. Снимка: „Lunar“  - Организират нов конкурс за светлинна творба за фасадата на НДК

Пилотното издание на фестивала в София миналата година бе посетено от над половин милион души. Снимка: „Lunar“

Фестивалът за светлинно изкуство „Lunar“ в партньорство с платформата за онлайн търговия eMAG дава шанс на трима български артисти да покажат своите произведения на фасадата на една от емблематичните столични сгради – Националния дворец на културата. Второто издание на фестивала ще се състои в София от 11 до 14 май 2023 г. Ефектни 3D мапинг проекции и светлинни инсталации ще преобразят центъра на столицата, провокирайки въображението и изненадвайки публиката.

В подкрепа на българските таланти и на възможностите, които съвременните технологии дават не само за развитието на бизнеса и комуникациите, но и на изкуството и градската среда, eMAG и „Lunar“ и тази година ще проведат конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. До 30 април 2023 г. включително всички желаещи могат да подадат своите предложения за светлинното преобразяване на НДК, като ще бъдат отличени три творби, съчетаващи креативност и емоции, разказващи истории и демонстриращи умелото боравене с фасадата на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

Трите теми на конкурса са:

• eMotions – авторски прочит на тема емоции, иновации, нови възможности;

• eXplore – авторски прочит на тема търсене (както буквално, така и преносно) и това, че то никога не спира, вземайки предвид разнообразие, избор, функционалности и развитие;

• eFuture – авторски прочит на тема технологиите като част от ежедневието и иновациите, които превръщат мечтите в реалност – модерност, градска среда, технологии, зелени иновации и социална отговорност, образование.

Документите за участие, правилата на конкурса, техническите изисквания за кандидатурите, както и инструкции за подаването им се намират на страницата на eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. Кандидатите могат да участват в повече от една категория, като освен възможността да покажат своето творчество на една от най-знаковите сгради в София, eMAG осигурява и специални награди за тримата победители – ваучер на стойност 1500 лв., всеки от които може да бъде използван за продукти, предлагани от eMAG на платформата. Победителите ще бъдат избрани от петчленно жури и обявени на 5 май 2023 г. в страницата на конкурса.

Един от победителите в конкурса на eMAG миналата година – Антонио Йоцов – беше избран да участва със свой проект и във Festival of Lights в Берлин, с творбата си „Simply Magical“, която озари фасада в най-стария квартал в града – Nikolaiviertel.

Пилотното издание на фестивала в София миналата година бе посетено от над половин милион души, като светлинната инсталация под егидата на eMAG предизвика не само въображението на младите артисти, но и множество позитивни реакции от страна на публиката.

Фестивалът „Lunar“ съчетава възможностите на съвременните технологии с творчеството и показва как това може да преобрази градската среда по един вълнуващ и вдъхновяващ начин. Да залагаме на непрекъснати иновации, разкриващи днес потенциала на дигиталното бъдеще, и да създаваме нови начини, с които животът става по-пълноценен, е в основата на мисленето на eMAG като компания. За втора година, съвместно с организаторите на „Lunar“ ще реализираме конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire, за да споделим тези ценности с публиката, да подкрепим българските творци и да подарим на жителите и гостите на София едно незабравимо изживяване“, каза Мирослава Станева, бранд маркетинг мениджър на eMAG България.


Платена публикация

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах