Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Оркестър без име“ безплатно в Дома на киното

Прожекцията е предпоследна в първата част от Дискусионния клуб

„Оркестър без име“ зая трето място в класацията за любим филм на българите на БНТ. - „Оркестър без име“ безплатно в Дома на киното

„Оркестър без име“ зая трето място в класацията за любим филм на българите на БНТ.

„Оркестър без име“ – един от трите любими филма на българите, според класация на БНТ, ще бъде завъртян безплатно в Дома на киното в сряда (24 юни) вечерта. Прожекцията е част от проекта „Дискусионен клуб за българско кино“, в рамките на който вече видяхме филми като „Вилна зона“, „Щурец в ухото“, „Мера според мера“, „Опасен чар“ и др.

Творбата на режисьора Людмил Кирков ще бъде представена от проф. Ингеборг Братоева, а специални гости в залата ще бъдат Маргарита Хранова, изпълнила песента „Оставаме“, и актьорите Антон Радичев и Филип Трифонов.

Филмът разказва за четирима млади самодейни музиканти от малък провинциален град, които правят оркестър и решават да заминат на море. Всичко изглежда уредено – модерен курорт, изискани хотели. Но им трябва усилвателна уредба. Отиват при директора на Младежкия дом. Той им поставя условието да сменят певицата с негова позната. Компромисът е направен. Момчетата тръгват на път и дългоочакваното турне започва.

Оркестърът в действие.

Оркестърът… и още нещо

Започват и разминаванията между мечти и реалност. След редица перипетии (и разбира се много смях с актьорите Велко Кънев, Филип Трифонов, Павел Поппандов, Георги Мамалев, Катерина Евро и Мария Каварджикова) младите музиканти разбират, че най-ценното нещо в живота им е приятелството и любовта към музиката.

Прожекцията на „Оркестър без име“ е предпоследната от първата част на специалната селекция на Дискусионния клуб. Следващия вторник, 30 юни, ще бъде излъчен „24 часа дъжд“ на режисьора Владислав Икономов.

Програмата продължава през септември – до края на 2015 г., в която се отбелязват 100 години българско кино.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС