POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Оркестърът на БНР с безплатен концерт онлайн в Деня на ромите

„Циганката“ на Равел и „Кармен“ на Сарасате и Бизе-Шчедрин

Светлин Русев свири на цигулка Страдивари от 1710 г. Camposelice, предоставена от Музикалната фондация „Нипон“. Снимка: БГНЕС - Оркестърът на БНР с безплатен концерт онлайн в Деня на ромите

Светлин Русев свири на цигулка Страдивари от 1710 г. Camposelice, предоставена от Музикалната фондация „Нипон“. Снимка: БГНЕС

Специален онлайн концерт за Международния ден на ромите подготвя Симфоничният оркестър на БНР. На 8 април ще бъде излъчен запис на изпълнение на Радиооркестъра със солист цигуларя Светлин Русев под диригентството на Марк Кадин.

В програмата е включена рапсодията „Циганката“ от Морис Равел за цигулка и оркестър, следва „Кармен – Фантазия“ от Пабло Сарасате за цигулка и оркестър. Концертът ще завърши с „Кармен – Сюита“ от Бизе-Шчедрин.

Записът е от 21 април 2018 г.

Излъчването започва на 8 април от 19,30 ч. на страницата на Оркестъра на БНР във Фейсбук.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg