Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Оркестърът на двореца Шьонбрун с концерт пред „Александър Невски“

Събитие на открито в София по подобие на летния концерт на Виенската филхармония

Летните концерти под открито небе са емблематични за виенския дворец Шьонбрун. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Оркестърът на двореца Шьонбрун с концерт пред „Александър Невски“

Летните концерти под открито небе са емблематични за виенския дворец Шьонбрун. Снимка: ЕПА/БГНЕС

И това лято в културния афиш на София предстои концерт пред храм-паметника „Александър Невски“. На 8 август на специално изградена платформа на площада ще излезе симфоничният оркестър на виенския дворец Шьонбрун. Музикантите гостуват по покана на „Vienna Trend Events“, събитието е част от Културния календар на София.

Оркестърът на Шьонбрун ще представи извънредно дълга програма от два часа и половина, посветена изцяло на музикалната фамилия Щраус. На финала ще има светлинно-визуално шоу. Концертът е вдъхновен от традиционната лятна изява на открито на Виенската филхармония, която се провежда в градините на двореца Шьонбрун.

Дворцовите музиканти вече са идвали в България – през 2021 г. те изнесоха концерти в София и в Пловдив. Гостите изпълниха програмата на обичания от почитателите на класическата музика Новогодишен концерт на Виенската филхармония.

Съставът на виенския оркестър е интернационален. Сформиран е през 90-те години на миналия век, първоначално като туристическа атракция, но бързо натрупва популярност. През годините прави успешни гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, страни от Южна Америка и Дубай.

Репертоарът им включва произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, Йохан Щраус-баща и син и техни съвременници. Верен е на виенския музикален стил и интерпретирането на композиторите на виенската класика.

Билетите вече са в продажба на цена от 70 до 150 лева. При невъзможност за провеждане на събитието, парите на всички, които са закупили билети, ще бъдат възстановени, уверяват организаторите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg