Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Орлов мост – между протестите и любовта

Владимир Зарев тръгва с новия си роман на национално турне между София и Бургас

Владимир Зарев излиза е с нов роман след 3-годишна пауза. - Орлов мост – между протестите и любовта

Владимир Зарев излиза е с нов роман след 3-годишна пауза.

Новият роман на Владимир Зарев – „Орлов мост“, възникнал от протестите на знаковото столично място в последните години, е вече факт. И за да бъде ознаменуван подобаващо, писателят и книгата тръгват на национално турне в десет града – от Пловдив и София до Сливен и Бургас.

ORLOV MOSTВ „Орлов мост“ Зарев разказва за една невъзможна любов на фона на яростта и надеждата, възникнали сред народното недоволство. Павел и Юлия са между водачите на протестиращите – всеки от тях със своето минало, страхове, грехове и мечти. Павел е юрист, натрупал много пари, но изгубил себе си. Юлия се е разделила с мъжа си, търси опора в малката си галерия и грижите по дъщеря си. Двамата постепенно извървяват пътя един към друг. Любовта им е неистова, нежна и нараняваща. Всичко рухва, когато Павел споделя с Юлия най-тъмната си тайна.

Писателят Владимир Зарев, лауреат на националната награда „Иван Вазов“ и в момента жури в телевизионния формат „Ръкописът“, ще представи романа си първо в Пловдив – на 14 октомври от 18 часа в книжарница „Хермес“ в центъра на града. Два дни по-късно, на 16 октомври, е премиерата в София – от 18,30 в книжарница „Перото“ в НДК.

Сред останалите градове в турнето са Видин, Монтана, Враца, Бургас, Стара Загора и Сливен.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90