Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Орнела Мути пристига на Фестивал на италианското кино в София

Джанкарло Джанини също гостува на кинофорума, който ще се проведе от 17 до 28 юни

Орнела Мути на галата „amFAR“ в Антиб, Франция, през 2015-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Орнела Мути пристига на Фестивал на италианското кино в София

Орнела Мути на галата „amFAR“ в Антиб, Франция, през 2015-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорите Орнела Мути и Джанкарло Джанини са почетните гости на четвъртото издание на Фестивала на италианското кино в България. Кинофорумът ще се проведе от 17 до 28 юни в „Люмиер Лидл“ и Дома на киното, тази година софийската публика ще гледа заглавия от област Пулия.

Девет са филмите, които ще бъдат показани в рамките на фестивала, организиран от Италианската търговска камара в България в партньорство с НДК. Начало дава комедията „Измамно богати“ с участието на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили, чиято прожекция ще бъде на 17 юни в „Люмиер Лидл“. Следват мюзикълът „Разходка под слънцето“ (Walking on Sunshine), „Двама дребни италианци“ (Due piccoli italiani), „Неудобна комедия“ (Tonno spiaggiato), „Агенция за лъжи“ (L’agenzia dei bugiardi), „Сходна съдба“ (La vita in comune), „Руди Валентино“ (Rudy Valentino), „Лесен живот“ (La vita facile).

Сцена от „Измамно богати“

Мути и Джанини са сред най-големите знаменитости на италианското кино и театър. Джанини има номинация за „Оскар“ за ролята си в „Паскуалино седемте красавици“ (Pasqualino Settebellezze) от 1975 г. и е носител на отличие от Кан за най-добър актьор за „Филм за любовта и анархията“ (1973).

Джанини позира с наградата „Excellence“ на филмовия фестивал в Локарно през 2014 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мути е известна у нас с филмите „Бони и Клайд по италиански“ (1982), „Последната жена“ (1976), „Лудо влюбен“ (1981) и други. Подробности около гостуването на двамата актьори все още не се разкриват.

Ден след началото на фестивала, на 18 юни, в парка зад НДК ще бъдат връчени почетните плакети на фестивала. Следва прожекция на филма „Възстановяване на трулите“, който разказва историята за една открадната трула (типична за област Пулия каменна къща с конусовиден покрив) и трудностите, до които води това начинание.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах