Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Оруел говори за тоталитаризъм? Фейк!”

Говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова предлага нова трактовка за класическия роман „1984”

Оруел не е писaл зa СССР, a зa крaя нa либерaлизмa, твърди говорителкaтa нa руското Външно министерство Мaрия  Зaхaровa. Снимкa: ЕПA/БГНЕС - „Оруел говори за тоталитаризъм? Фейк!”

Оруел не е писaл зa СССР, a зa крaя нa либерaлизмa, твърди говорителкaтa нa руското Външно министерство Мaрия Зaхaровa. Снимкa: ЕПA/БГНЕС

„Много години вярвахме, че Оруел е описал тоталитаризма. Това е един от глобалните фейкове.“ Това е заявила на среща в Екатеринбург говорителката на МВнР на Русия Мария Захарова, съобщава „Медиазона“.

По време на събитие, наречено „Битка на ораторите“, от публиката е бил зададен въпрос:

„Ние тук, в нашата страна, чувстваме подем на патриотизма. Приятелите и роднините ни зад граница казват, че сме отражение на романа „1984“. Какво да им отговорим?“

В отговор Захарова е изложила тезата си:

„Много години вярвахме, че Оруел е описал тоталитаризма. Това е един от глобалните фейкове. Оруел е писал за края на либерализма. Той е писал как либерализмът ще запрати човечеството в задънена улица. Той не е писал за СССР, писал е за обществото, в което е живял, за сриването на идеята за либерализма. А на вас ви натрапваха, че е писал за вас. Затова им кажете, че той не е писал за нас, а за тях. Вие, в чужбина, живеете във фантастичен свят, където човекът може да бъде отменен“.

По-рано същия ден Захарова на среща със студенти в Екатеринбург директно е обвинила лабораториите в Украйна, финансирани по американски проекти, че са виновни за появата и разпространението на Ковид-19 и е оправдала руското нашествие в Украйна с опит за „промяна на имената на рускоговорящите украинци“.

Всичко по темaтa РУСКAТA ИНВAЗИЯ В УКРAЙНA

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90