Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Осем кандидати за шеф на БНТ

На 29 юни СЕМ трябва да избере нов директор на  обществената телевизия. - Осем кандидати за шеф на БНТ

На 29 юни СЕМ трябва да избере нов директор на обществената телевизия.

Стари и нови имена се включват в надпреварата за генерален директор на БНТ. Списъкът на кандидатите бе огласен от най-новият член на СЕМ Габриела Наплатанова във Фейсбук.

Осемте кандидати, подали документи, са Емил Кошлуков, Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

До 23 юни ще тече подборът по документи. На 27 и 28 ще бъде изслушването на допуснатите, а на 29 юни СЕМ ще избере един от тях. Мандатът на Емил Кошлуков изтича на 5 юли.

Спортните журналисти Сашо Диков и Сашо Йовков не за пръв път се явяват на конкурс за генерален директор на обществената телевизия. Не за пръв път се опитва и кърджалийският журналист, директор на „Радио Кърджали“, Красимир Ангелов. Сред новите имена са водещата на спортните новини и член на УС на БНТ Василена Матакева, бившият директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ в Би Ти Ви Венелин Петков, както и медийната специалистка и преподавателка доц. Светлана Божилова.

Решението на СЕМ ще бъде взето с обикновено мнозинство – 3 от 5-те членове на Съвета трябва да гласуват за новата кандидатура.

Съставът на СЕМ бе обновен преди седмици. В момента председател на регулатора е Соня Момчилова от квотата на президента. От същата квота и е Габриела Наплатанова, парламентът гласува за Симона Велева, предложена от „Продължаваме промяната“, и Пролет Велкова, предложена от „Демократична България“. Петият член на СЕМ, чийто мандат още не е изтекъл, е Галина Георгиева с мандата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg