POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Още деветдесет и двама творци с държавни парични награди

Все още не са известни имената от новия списък

По-рано през месеца 63-ма лауреати на „Златния Орфей“ получиха държавни месечни награди - Още деветдесет и двама творци с държавни парични награди

По-рано през месеца 63-ма лауреати на „Златния Орфей“ получиха държавни месечни награди

Министерският съвет е одобрил предложение за държавни парични награди на още деветдесет и двама творци за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата.

Предложението е внесено от министъра на културата Боил Банов във връзка със Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.

Това е третият поред за последния месец списък с изявени дейци на културата, който е свързан с отпускането на специални държавни месечни награди за приноса им. На 9 февруари бяха отпуснати суми от 500 и 350 лв. за 65 лауреати на „Златният Орфей” по случай 55-годишнината на фестивала. Впоследствие те бяха редуцирани до 63.

Седмица по-късно НДК представи пред Министерство на културата още един списък с още 40 представители на популярната и рок музика. В него бяха включени Христо Кидиков, Роберта, Милица Божинова и останалите певци от „Тоника“, Димитър Ковачев – Фънки, Иван Несторов – Амебата и останалите от група „Ера“, Красимир Гюлмезов, Любомир Денев, Мария Ганева и др. Тогава Министерство на културата обеща да разгледа новото предложение в комисия към министерството. Днес в Министерски съвет е бил приет допълнен с още 52 имена списък.

Кой присъства в него все още не е публично огласено.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg