Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Още един гаф на Оскарите – жива жена обявена на мъртва

Показаха снимка на продуцентка в знак на почит към нейна покойна колежка

От Академията все още не са коментирали втория си сериозен гаф за вечерта. Изображение: „Индипендънт“ - Още един гаф на Оскарите – жива жена обявена на мъртва

От Академията все още не са коментирали втория си сериозен гаф за вечерта. Изображение: „Индипендънт“

Докато от Американската филмова академия все още се опитват да замажат гафа, в който La La Land погрешно бе обявен за най-добър филм, се оказа, че са допуснали и още един, съобщава „Индипендънт“.

Една от водещите австралийски продуценти, Джан Чапман, обясни колко е била „разстроена“, когато видяла снимката си в панела „В памет“, посветен на отдаването на почит към покойниците в киното. Ликът на Чапман е бил използван вместо този на дизайнерката на костюми Джанет Патерсън.

Патерсън, за четири пъти номинирана за Оскар („Пианото“, „Портрет на една дама“, Oscar and Lucina и Bright Star), почина през октомври 2016 г. Името и професията ѝ бяха правилно изписани в монтажа, но снимката не бе нейна, а на Чапман. Продуцентката е била приятелка с Патерсън и е работила с нея по „Пианото“.

Чапман разпространи чрез „Варайъти“ специално изявление за грешката:

„Бях силно разстроена от употребата на снимката ми вместо тази на голямата ми приятелка и дългогодишна колежка Джанет Патерсън. Поисках от агенцията ѝ да намери всички фотографии, които може да се използват, и разбрах, че са им казали, че Академията се е погрижила. (…) Джанет беше много красива и четири пъти бе номинирана за Оскар. Много е разочароващо, че грешка като тази не е забелязана. Аз съм жива и здрава, както и действащ продуцент“.

От Академията все още не са коментирали втория сериозен гаф за вечерта.

Тазгодишният сегмент „В памет“ беше противоречив и по друга причина. При все че той отдаваше почит на известните знаменитости от киното, починали през 2016 г., Гари Шандлинг и Флорънс Хендерсън бяха пропуснати.

Актьорът Бил Пакстън, издъхнал в уикенда на церемонията, също не бе включен, но смъртта му бе спомената в емоционално слово на Дженифър Анистън.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90