Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Вишнева градина“ на Азарян в чест на Мария Каварджикова

Представлението ще се изиграе на 3 ноември за 60-ия юбилей на актрисата

На 3 ноември Мария Каварджикова, която ден по-рано празнува 60-ия си рожден ден, ще получи специално изработен плакет от името на директора на Народния театър Мариус Донкин. - „Вишнева градина“ на Азарян в чест на Мария Каварджикова

На 3 ноември Мария Каварджикова, която ден по-рано празнува 60-ия си рожден ден, ще получи специално изработен плакет от името на директора на Народния театър Мариус Донкин.

Специално представление се готви в Народния театър на 3 ноември. На Голямата сцена тогава ще се играе „Вишнева градина“ на Коко Азарян в чест на юбилея на актрисата Мария Каварджикова.

В спектакъла освен самата Каварджикова (като Любов Андреевна Раневская) играят още Ана Пападопулу, Радена Вълканова, Валентин Ганев, Деян Донков, Иван Юруков, Марин Янев, Рени Врангова, Валентин Танев, Христина Караиванова, Стоян Алексиев, Владимир Карамазов, Йосиф Шамли.

Представлението има „Икар“ 2010 за най-добър спектакъл, „Аскеер“ 2010 за най-добра мъжка роля (Деян Донков), както и приз от „Сцена на кръстопът“. На „Аскеер“ 2010 на режисьора Азарян, починал няколко месеца по-рано, бе присъдена почетна награда за трилогията му по Чехов, част от която е и „Вишнева градина“.

На 3 ноември Мария Каварджикова, която ден по-рано празнува 60-ия си рожден ден, ще получи специално изработен плакет от името на директора на Народния театър Мариус Донкин.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Този сезон актрисата играе в няколко от спектаклите на най-голямата ни сцена. Сред тях са „Почивен ден”, „Идеалният мъж”, „Солунските съзаклятници”, „Две”…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах