Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Още има хляб за Джоан Роулинг в историите за Хари Потър

Джоан Роулинг стана най-богатата писателка на планетата с историите за Хари Потър.  - Още има хляб за Джоан Роулинг в историите за Хари Потър

Джоан Роулинг стана най-богатата писателка на планетата с историите за Хари Потър.

Джоан Роулинг не иска да се откаже от Хари Потър и това е. Писателката, която спечели милиони от историите за малкия магьосник, реши, че има още хляб в него. Затова написа нова притча за Хари, изпращайки го напред във времето.

На страницата си Pottermore Роулинг публикува история, която представя Потър на възраст около 34 години, който участва в Световната купа по куидич. В нея Потър е с посребрени коси, но въпреки това продължава да носи емблематичните си кръгли очила. Прибавил е още един белег на лицето си, разположил се върху дясната му скула…

От март месец насам Роулинг е написала няколко истории, свързани с въображаемата Световна купа по куидич. Прясно написаната приказка е създадена, за да почете откриването на увеселителния парк във Флорида „Диагон Али”, чиято тема е вълшебният свят на Хари Потър.

В историята, разбира се, място намират Рон, Хърмаяни, Невил и Луна, както и техните преживявания след края на „Хари Потър и даровете на смъртта”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg