Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мароко забрани филма на Ридли Скот за Моисей

Разпространители са заплашвани, че ще им закрият салоните, ако го пуснат

Крисчън Бейл в ролята на Моисей, който извежда еврейския народ от Египет. - Мароко забрани филма на Ридли Скот за Моисей

Крисчън Бейл в ролята на Моисей, който извежда еврейския народ от Египет.

Властите на Мароко са забранили в страната да бъде показан филмът на режисьора Ридли Скот „Изход: Богове и царе“, съобщиха световните агенции. Това е станало само ден преди премиерата на лентата, която е трябвало да бъде на 24 декември.

Причините, които са довели до забраната, не сe съобщават. Кино разпространителят в Казабланка Хасан Белкади разказва, че са му звънeли по телефона и са го заплашвали, че ако пусне на големия екран филма на Ридли Скот ще му закрият киното. Други киноразпространители са получили устни инструкции.

Първоначално разпространението на филма „Изход: Богове царе“ в Мароко е било разрешено. 3D фентъзи екшънът на Ридли Скот е създаден по библейския сюжет за Моисей, спасяването на еврейския народ и пътуването му от Египет към Обетованата земя отвъд Червено море.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90