Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Още награди и слава за филма „Слава“

Призове „Златна мимоза“ в Черна гора за най-добър филм, за сценарий и за женска роля на Маргита Гошева

„Да бъдаш честен, морален човек в свят, завладян от корупция, винаги е било трудно – а както показва новият български филм „Слава“ – и все по-смешно“, пишат за филма на Кристина Грозева и Петър Вълчанов в „Ню Йорк Таймс“.  - Още награди и слава за филма „Слава“

„Да бъдаш честен, морален човек в свят, завладян от корупция, винаги е било трудно – а както показва новият български филм „Слава“ – и все по-смешно“, пишат за филма на Кристина Грозева и Петър Вълчанов в „Ню Йорк Таймс“.

Пореден триумф за българския филм „Слава“! Продукцията на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов бе оценена с три отличия на 31-ото издание на Филмовия фестивал в Черна гора, който се проведе в Херцег Нови от 1 до 7 август.

Жури с председател Милчо Манчевски присъди гран при „Златна мимоза“ на „Слава“ за най-добър филм и още за сценарий и за женска роля на Маргита Гошева. Българите получиха и приза на филмовата критика.

Момент от церемонията по наградите на Филмовия фестивал в Черна гора

Славният път на „Слава“ от премиерата му преди една година в Локарно, Швейцария, по фестивалите по света до днес му донесе 44 награди. Филмът е откупен за киноразпространение в повече от 30 държави, разкриват от екипа.

„Впечатляваща, забавна кинопритча, заснета и монтирана в обезоръжаващ, документален стил“, написа Глен Кени в ревю за „Слава“ в „Ню Йорк Таймс“.

„Слава“ все още може да бъде видян и в българските киносалони – в „Лъки Дом на киното“ в Пловдив на 9 август от 19 ч. и в Столичния Дом на киното на 16 август от 18,30 ч.

Вижте още: „НЮ ЙОРК ТАЙМС“: НАЙ-ДОБРИЯТ МРАЧЕН ФИЛМ НА ПРОЛЕТТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост