Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Оскар 2017: Скучна церемония с шокиращ гаф на финала

La La Land и Лунна светлина са големите победители

Актьорът Уорън Бийти обяви La La Land за най-добър филм. Миг по-късно това се оказа гаф. Обявен бе истинският победител на вечерта: „Лунна светлина“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Оскар 2017: Скучна церемония с шокиращ гаф на финала

Актьорът Уорън Бийти обяви La La Land за най-добър филм. Миг по-късно това се оказа гаф. Обявен бе истинският победител на вечерта: „Лунна светлина“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според очакванията и дори малко по-кротко – така вървеше до самия си край церемонията по раздаването на Академичните награди. Уорън Бийти обяви за най-добър филм La La Land – според всички очаквания.

Последваха аплодисменти и продуцентите на мюзикъла се качиха на сцената – един от тях вече благодареше на съпругата си, когато друг от продуцентите, Джордан Хоровиц, им отне микрофона и обяви, че е станала грешка: истинският „най-добър филм“ е „Лунна светлина“. Така с нечуван и невиждан скандал в 89-годишната си история приключи церемонията по раздаването на оскарите.

Победата на „Лунна светлина“ ще остане с лош вкус не само заради грешката, отговорност за която поеха и Уорън Бийти, и доста скучния Джими Кимъл, но и поради съмнението, че страхът от обвинения в расизъм е накарал повече хора да гласуват за драмата, вместо за мюзикъла.

Имаме може би един рекорд – 32-годишният Деймиън Шазел е най-младият човек, спечелил „Оскар“ за режисура.

Ето как протече церемонията хронологично – с победителите и с гафа на финала:

ОСКАР ЗА ИРАНЕЦА АСГАР ФАХРАДИ

НЕ ПОЛУЧИХМЕ ОСКАР

ШЕСТ ОСКАРА ЗА LA LA LAND! ФАЛ СЪС СЕДМИЯ

ХРОНИКА НА ЕДНА НЕПРЕДИЗВЕСТЕНА ГРЕШКА

ОСКАРИ 2017. ПЪЛЕН СПИСЪК НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90