Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Оскари 2015: Хитове и гафове (видео)

Спектакълът на Оскарите тръгна бляскаво, но по-нататък нищо кой знае какво не се случи. Освен, че някои си тръгнаха с награди. - Оскари 2015: Хитове и гафове (видео)

Спектакълът на Оскарите тръгна бляскаво, но по-нататък нищо кой знае какво не се случи. Освен, че някои си тръгнаха с награди.

Немного забавна, но емоционална и дълга беше последната церемония на наградите Оскар. Тепърва започва дисекцията на шоуто и победителите. Вижте кои моменти от спектакъла си струваха и без кои можеше да минем – и зрителите, и участниците на най-престижния кинофорум в света, според „Билборд“.

Най-добрите

Силната реч на Комън и Джон Леджънд

http://youtu.be/ZWE2Yb_jMZg

Много се изписа за филма „Селма”, пренебрегнат от Американската филмова академия в номинациите за най-добър актьор (Дейвид Ойелово) и за най-добър режисьор (Ава Дюверне). Но лентата имаше не по-малко значими представители сред претендентите – Джон Леджънд и Комън, които спечелиха приза за най-добра песен.

„Наскоро Джон и аз пяхме Glory (спечелилата песен – бел.ред.) на същия мост, по който е минавал Мартин Лутер Кинг преди 50 години – каза Комън. – Духът на този мост издига расата, религията, сексуалната ориентация, социалния статус и свързва децата от южния бряг на Чикаго с тези във Франция, с тези в Хонконг…“

Прегръдката на Лейди Гага и Джули Андрюс

http://youtu.be/M99QPwHvp9w

Лейди Гага е известна със своите налудничави тоалети и артистични идеи, между които бе появата й на наградите Грами като гигантско яйце, но нейният трибют на филма „Звукът на музиката” беше семпъл и по красив начин показа мощния глас на изпълнителката. Черешката на тортата обаче се оказа самата Джули Андрюс, участвала навремето в легендарната лента, която се появи на финала на песента. Актрисата прегърна топло Лейди Гага и прошушна нещо в ухото й – думи, които най-вероятно никога няма да разберем.

„Лего: Филмът” е чудесен

Анимационният филм не беше допуснат до надпреварата за най-добър сред себеподобните му, но актьорите, озвучили героите в „Лего: Филмът” се присъединиха към изпълнителите Tegan & Sara и The Lonely Island, за да изпълнят номинираната песен Everything Is Awesome от филма. Опра Уинфри размаха Оскар, направен от лего, в края на изпълнението.

Откриващата сцена на водещия Нийл Патрик Харис

http://youtu.be/h48wcCnP9A8

Това е причината да поканят актьора да забавлява аудиторията на Холивуд в нощта на Оскарите. След като години наред беше конферансие на театралните награди Тони, не е учудващо, че именно Нийл Патрик Харис откри церемонията с великолепен музикален номер. Ана Кендрик и Джак Блек се справиха перфектно като негови партньори на сцената.

Най-лошите

Джон Траволта, обвхванал лицето но Идина Менцел

http://youtu.be/15ZNK4MVn_4

Миналата година Траволта обърка името на актрисата и певица Идина Менцел, позната ни с гласа си и от анимационното филмче „Замръзналото царство”, снощи обаче той се опита да се реваншира. Но нещата станаха още по-лоши. Актьорът реши, че може да малтретира с грубите си ръце лицето на Менцел, която след неговото „погалване”, най-вероятно никога няма да има нужда от лифтинг.

Утешителните изпълнения на Адам Лъвийн и Рита Ора

Никой на забеляза Адам и Рита, или поне не ги отрази подобаващо. Някак не успяха да изпъкнат сред емоцията, донесена от песента победител Glory и забавната Everything Is Awesome. Изпълненията им бяха кратки, притихнали и едва проблеснали в продължилата почти четири часа церемония.

Непочетената Джоан Ривърс

Две седмици след като бе пропусната на наградите Грамита, сега покойна комедиантка не бе почетена от Филмовата академия. Джоан Ривърс никога не е била номинирана или печелила Оскар, но тя също беше актриса със следа в културата на Америка.

Скучният Нийл Патрик Харис

За съжаление, забавлението на Оскарите не продължи цяла нощ, без значени колко се опитваше водещият Нийл Патрик Харис. Той твърде често не успяваше да уцели кога да пусне някоя шега. Зловещо звучаха майтапите му след речи, в които се говореше за Алцхаймер, самоубийство и амиотрофична литерална склероза. Разбираме, че шегите са предварително написани, но най-емоционалните моменти от вечерта трябваше да бъдат оставени на мира.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg